Kanceri i Lekures

Ekzistojnë tri lloje të kancerit të lëkurës. Me pak i rrezikshem dhe më i zakonshmi, quhet Tumori Basal Qelizë. Ky lloj  kanceri shfaqet me ngritje te vogel te lekures, d .m .th. tek zona ku del dhe me vone kjo kthehet ne nje kore si ajo e plages. Mbi 30% e  njerëzve me lekure te bardhe preket nga ky lloj kanceri.
Kanceri i lekures prek  më shpesh  zonat e ekspozuara në diell, si  fytyra, dhe parakrahet. Ne formen qe ky lloj kanceri shfaqet duket si një plagë e thjeshte, dhe here pas here koret zevendesojne njera-tjetren, dhe plaga  nuk shërohet si duhet.
Basil tumor qelizë ka nje zhvillim relativisht te ngadalshëm,trajtimi i tij behet me nderhyrje kirurgjikale të vogla ,apo me ngrirje te zones.

Tumor qelizë squamous është i ndryshem në daljen e tij, duke e krahasuar me lloje te tjere te kancereve, për shkak se enët e gjakut nuk janë të dukshme. Lezionet janë të kuqe dhe me luspa. Ato shpesh paraqiten si pika të vogla ne lëkurën e kokës, ne veshë,  dhe ne hundë.
Ajo ka tendencë të rritet me shpejtësi, dhe metastaza prek indet më të thella  të sistemit limfatik. Nëse është kapur qe në fillim, dermatologu juaj mund të rekomandojë nderhyrje qe trajtohen me ngrirje të tyre, me heqjen e vendit me nderhyrje kirurgjikale.

Shenjat shfaqen me arna të errëta në lëkurë, që mund të shkojnë nga e zezë, ne kafe, ose ne zona te zbardhura, ky dëm është i lidhur direkt me qendrimin tone te gjate ne diell. Per ti mbijetuar ketij lloji kanceri e vetmja menyre eshte kapja e tij ne kohe. Shanci për të mbijetuar është i paket në qoftë se koret janë mbi 4mm në trashësi.
Një mënyrë e thjeshtë për të kapur ne kohe keto shenja ,eshte  nje kontroll i bere tek dermatolugu juaj, sidomas mbas stines se veres.

Ngjashme:

Speak Your Mind

*

Google Analytics Alternative